Szemvizsgálat

Kiemelten fontos a rendszeres látásvizsgálat!

A látás javításán kívül a szemvizsgálat segíthet más betegségek, vagy később súlyos látásproblémákat okozó elváltozások korai felismerésében is (pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, szürke- és zöldhályog).

Mindenki számára javasolt a legalább kétévenkénti szemvizsgálat!

Üzletünkben diplomás optometrista, és látszerész végzettségű szakemberek dolgoznak. Heti egy-két alkalommal szemész orvosi szakvizsgálat történik. A szemész orvosi vizsgálatra bejelentkezés szükséges, az időpont egyeztetés személyesen az üzletben vagy telefonos érdeklődés útján is történhet.

+36 30 979 7608 +36 34 354 427

Készséggel állunk rendelkezésére, amennyiben úgy érzi, panasza van a látásával kapcsolatban:

 • teljes körű szemészeti vizsgálat
 • általános felnőtt és gyerek szemészeti szakvizsgálat
 • szemnyomás mérés (a legkorszerűbb „érintés nélküli” levegős szemnyomásmérővel)
 • szemfenék vizsgálat
 • szürkehályog szűrés, zöldhályog szűrés és gondozás
 • cukorbetegség okozta szemelváltozások szűrése, követése
 • sztereolátás, színlátás vizsgálat
 • alkalmassági vizsgálat
 • szemüvegfelírás
 • kontaktlencse vizsgálat és illesztés
 • digitális szemüveglencse illesztés

Képzett szakembereink tudása, továbbá új és modern szemvizsgáló berendezésink lehetővé teszik, hogy a legmagasabb színvonalon elégítsük ki az Önök igényeit. A Szente Optikai igazodva a 21. század követelményeihez, minden olyan berendezéssel és szakmai tudással rendelkezik, amellyel ügyfeleink számára tökéletes és megbízható látáskorrekciót tudunk nyújtani.

Optikánkban a szemvizsgálat két részből tevődik össze:

 1. objektív: egy computeres szemvizsgálatból, ahol a legmodernebb eszközök segítségével állapítjuk meg a dioptria meghatározásához szükséges alap adatokat,
 2. szubjektív: a hagyományos próbaszemüveges módszerrel választjuk ki az Önnek legoptimálisabb dioptriát, figyelembe véve az opjektív vizsgálatkor mért adatokat.

Ezt követően javaslatot teszünk a megfelelő látásjavító eszköz kiválasztására, legyen szó akár szemüvegről, akár kontaktlencséről.

A látásvizsgálatkor mért adatokat és az elkészült szemüvegekről szóló információkat számítógépes rendszerünkben rögzítjük és tároljuk. Így az adatok bármikor egy kattintással visszakereshetőek, elérhetővé válnak.

Szemvizsgáló berendezéseink

„Érintés nélküli” szemnyomásmérő (Tomey FT-1000 non-contact tonometer)

A szemnyomás mérés teljesen fájdalommentes. A legkorszerűbb automata non-contact /érintés nélküli/ tonometer, sűrített levegőnyomással méri meg a szemnyomást a másodperc töredéke alatt. 40 éves kor felett mindenkinek ajánlott szűrővizsgálaton részt venni, esetleges betegség mielőbbi felismerése miatt.

 • A leglágyabb légbefúvásos tonométer, csökkentett hangeffektusokkal
 • A pontosság hihetetlen kényelemmel párosul
 • Automata beállítás, automata mérés
 • Érintő képernyőről is vezérelhető
 • Egyszerűen összevethető a mért szemnyomás a szaruhártya vastagsággal

Réslámpa (Huvitz HS-5000)

A vizsgálat során a beteg a gép egyik oldalán foglal helyet, míg szemben ül a vizsgáló. A fejet az áll- és homloktámaszhoz kell szorítani, a szemeket (mindkettőt!) nagyra kell nyitni, és a vizsgáló által kért irányba kell tekinteni.

A készülék működése nagy fényerejű, rés alakú, fokális (egy pontból kiinduló) fény és a binokuláris (két szemmel való egyidejű nézésre alkalmas) mikroszkóp kombinációján alapszik, lehetővé téve a nagy pontosságú (10-50-szeres nagyítással történő) vizsgálatot.

A fényforrásból kiinduló sugarakat lencsék gyűjtik össze és a készülék rés alakú nyílásában egyesítik. A továbbiakban ez a résfény szerepel fényforrásként. A rés szélessége növelhető vagy szűkíthető. Az innen kiinduló fénysugarakat a vizsgálandó területre vetítve, az mikroszkóppal megtekinthető.


Computeres szemvizsgáló berendezés (Tomey RC-5000)

A computeres szemvizsgálatot a legújabb technológiai újdonsággal, a teljesen automata keratorefraktométer (computeres szemvizsgáló berendezés) segítségével készítjük el.

0,1mp alatt végzi a szem bemérését.

Auto-Refrakto-Keratometer


Jelvetítő (Tomey TCP-1000 LED)

Optikánkban a szubjektív látásvizsgálat nem a hagyományos olvasótáblával történik, hanem a legpontosabb képet adó, LED kibocsátású visus jelvetítővel.

A ledes jelveteítő több mint 100 féle ábrájának segítségével, borotva éles képével a legpontosabb vizsgálati eredmény érhető el.

Visus jelvetítő

Hozzászólások lezárva.