Egyfókuszú lencsék

Az egyfókuszú lencsék a természetes látást hangsúlyozzák és az alábbi látáshibákat korrigálják:

Rövidlátás: A távoli dolgok homályosak, míg a közeliek kellően élesek; a korrekció „mínuszos” konkáv lencsével történik.


Távollátás: A távoli dolgok kellően élesek, míg a közeliek homályosak; a korrekció „pluszos” konvex lencsével történik.


Asztigmatizmus: A szemet két különböző irányban, egymáshoz a megfelelő szögben kell korrigálni; a korrekció cylinderes lencsével történik.


Presbyópia: 40 év fölött, előbb-utóbb, mindenkinek problémái adódnak az olvasással, mivel a szemlencse veszít rugalmasságából, így a közeli tárgyakra nehezebben fókuszál. Az egyfókuszú lencsék kategóriájában, az olvasólencsék jelentenek megoldást.


Számtalan innováció segítette az egyfókuszú tervezés tökéletesítését. Például az aszférikus lencsék (Nulux tervezés) nagyobb, torzításmentes látómezőt biztosítanak, míg a dupla aszférikus lencsék (Nulux EP tervezés) éles látást garantálnak minden irányba a lencse teljes felületén.

Az egyfókuszú lencsék különböző tervezésekben léteznek. Íme a  választék:

  • Hilux (szférikus): egyetlen centrális rádiusz a lencse külső felszínén, a belső felszínen pedig különböző rádiuszok a korrekció erősségétől függően
  • Nulux (aszférikus): a rádiusz a lencse külső felszínén a középponttól a lencse széle felé hosszabb lesz, és a rádiuszok tisztább fókuszpontot alkotnak. Ennek eredménye a kisebb mértékű széli torzítás
  • Nulux Active (aszférikus): olyan aszférikus kialakítású lencse, mely gyengéden segíti a szem természetes aktivitását, és kiegyensúlyozott látást biztosít minden irányba és távolságba.
  • Nulux EP (dupla aszférikus): a FreeForm alapelv figyelembevételével kalkulált és gyártott, minek köszönhetően minden részlet pontosan meghatározható, és létre jöhet a szinergia a korrekció és a természetes látás között

Hozzászólások lezárva.