Ápolófolyadékok

 

Ápolófolyadékok

Bioflex Multi

Bioflex Multi
A prémium minőségű multifunkciós kontaktlencse ápolófolyadék, amely egyszerre tisztít és fertőtlenít, így elősegíti a kényelmesebb és egészségesebb kontaktlencse viselést.
Előnyök:
Minden kontaktlencse típussal kompatibilis, beleértve a szilikon-hidrogél lencséket is
Tökéletes fertőtlenítés már 4 órán belül
Eltávolítja a lipideket és a proteineket
Nagyobb kényelem a nedvesítő formulának köszönhetően

Ajánljuk:
Mindennapos vagy alkalmi kontaktlencse viselőknek
Száraz és érzékeny szeműeknek
2 féle praktikus kiszerelés:
360 ml-es otthoni használatra
100 ml-es utazáshoz


OPTI-FREE Express
Univerzális tisztító és tároló folyadék. Használható mindenfajta lágy lencséhez. Fehérjeoldás, fokozott fertőtlenítő hatás jellemzi.
Az OPTI-FREE Express többfunkciós fertőtlenítő oldat nedvesen és frissen tartja kontaktlencséit és kényelmes viselést biztosít egész napon át. Elfelejtheti a száraz, viszkető és fáradt szem érzését és hosszú ideig élvezheti a nedvesebb és frissebb kontaktlencsék által biztosított kényelmet. 8 óra kényelmes kontaktlencse viselés.
Az OPTI-FREE Express kifejezetten a hidrogél lencséhez lett kifejlesztve.
Kiszerelés: 120 ml, 355 ml


OPTI-FREE  RepleniSH
Univerzális tisztító és tároló folyadék. Használható mindenfajta lágy lencséhez. Fehérjeoldás, fokozott fertőtlenítő hatás jellemzi.
Az Opti-Free RepleniSH multifunkciós ápoló oldat 6 extra órányi nedvességet biztosít, hogy akár 14 órán át kényelmes legyen a lencseviselés! Az Opti-Free RepleniSH az egyetlen ápolószer TearGlyde nedvesítő rendszerrel.
TearGlyde: könnyfilm-stabilizáló komplexeket hoz létre, az emberi könny és a lencse között optimális kölcsönhatást biztosít, valamint egész napra biztosítja a lencse felszínének nedvesítését.
Kiszerelés: 300 ml


OPTI-FREE PureMoist
Maximális nedvességet és ezáltal komfortot ad a kontaktlencsének reggeltől estig. Univerzális tisztító és tároló folyadék. Használható mindenfajta lágy lencséhez. Fehérjeoldás, fokozott fertőtlenítő hatás jellemzi.
Az új OPTI-FREE PureMoist multifunkciós MPDS oldat az egyetlen HydraGlyde nedvesítő mátrixot tartalmazó kontaktlencse ápolószer. A lágykontaktlencsékhez kifejlesztett új, innovatív nedvesítőanyag révén kifejezetten hatékony, a szilikon-hidrogél kontaktlencsék esetében.
HydraGlyde nedvesítő mátrixnak köszönhetően 16 órán át nedvesen tartja a kontaktlencsét.
Eltávolítja a fehérje-, valamint csökkenti a lipid lerakódásokat.
Kényelmet és hosszantartó nedvesítést biztosít a kontaktlencse viselés teljes időtartama alatt.
Kiszerelés: 90 ml, 300 ml


AOSept Plus
Egylépcsős, peroxidos tisztítószer, bármely típusú kontaktlencséhez (lágy, kemény).
Nem igényel mechanikus tisztítást. Nem tartalmaz tartósítószert.
Ajánlott érzékeny szemű ill. allergiára hajlamos kontaktlencséseknek.
Kiszerelés: 90 ml, 360 ml


SOLO CARE AQUA
Hidratáló többfunkciós kontaktlencse ápolószer.
A SOLOCARE AQUA két legfontosabb előnye: Hosszabb ideig hidratálja a kontaktlencséket, mint bármely más ápolószer. Egyedülálló antibakteriális tokot tartalmaz.
A szemszárazság szokott lenni a leggyakoribb panasz a kontaktlencse viselők körében. A mai modern légszennyezett, fűtött, légkondicionált, esetleg füstös környezet csak meggyorsítja a lencse kiszáradását. Erre nyújt megoldást a Solo Care Aqua, amely akár 90%-kal jobban hidratálja a lencsét, mint más ápolószerek.
A kiszáradás ellen az új Hydrolock rendszer védi meg a lencsét, amely a B5 provitamin és a szorbitol kettős hatását jelenti. A B5 provitamin egy hidratáló hatóanyag, amelyet sebgyógyuláshoz, samponokhoz, hidratáló krémekhez használnak. A szorbitol pedig megakadályozza a lencse kiszáradását. Ezáltal kényelmes lencseviseletet biztosít egész nap.
Hosszantartó hidratálás és kényelem.
Kétféle tisztítási lehetőség: Dörzsölés nélkül, 4 órás áztatással vagy dörzsölést követő 5 perces áztatással.
Kiszerelés: 90 ml, 360 ml


BioTrue –  hyaluronsavas kontaktlencse-ápolószer
A Biotrue egyedi összetételét úgy alkották meg, hogy annak kémhatása az egészséges emberi könny pH-értékével megegyező legyen – ezáltal fenntartva a szem természetes állapotát.
Fő összetevői között találjuk azokat a nedvességkedvelő molekulákat, melyek az emberi szemben is megtalálhatóak. Ugyanúgy hidratálja a kontaktlencsét, ahogyan a szem is hidratált marad – az emberi könnyben és az epitheliumban is megtalálható hyaluronsav segítségével.
A BioTrue az emberi szemben természetes állapotban is megtalálható nedvesítőanyagot használja. A szem fehérjéit természetes állapotukban, aktívan tartja. Biológiailag aktív fehérjerendszere, előnyös tulajdonságaik megőrzésével, elősegíti a könnyben lévő fehérjék megtartását, és megakadályozza azok denaturálódását. Kettős fertőtlenítő rendszer.
Kiszerelés: 300 ml


Boston Simplus tároló- és tisztító folyadék
Tároló és tisztítófolyadék kemény és oxigénáteresztő kontaktlencsékhez.
A lencse felszínén bevonatot képezve, azokat a szemre való felhelyezéstől kezdve kipárnázza, a lencsék nedvesedését egész napon át fokozottan fenntartja.
Beépített fehérje tisztítóhatás, ami kötődve a fehérjéhez, levonja azt a lencse felszínéről, biztosítva a kényelmes lencseviseletet, egyszerűsítve a tisztítási műveleteket.
Tisztítási szisztéma: Poloxamine tisztító hatása révén nemcsak a szennyeződés eltávolítása, de annak távoltartása is külön tisztító nélkül biztosítja az éleslátást és az egész napos komfortot.
Kettős fertőtlenítő hatás: A fertőtlenítő komponensek olyan kombinációja mely a mikroorganizmusok nagy részének hatékony elpusztításával biztosítja a szem egészségét és védelmét a fertőzések ellen.
Beépített nedvesítő komponens: Segít kipárnázni, nedvesíteni a lencse felszínét az optimális lencseviseletet biztosítva.
Viszkozitást fokozó anyaga: A nedvesítő/kipárnázó systemának a második komponense, mely a párnázottságot nagymértékben növeli, könnyű kezelhetőséget és kényelmes lencseviseletet biztosítva.
Esti dörzsölés elhagyásával könnyített kezelés: Ami minimum 4 órás vagy éjszakai áztatást jelent a lencse eltávolítását követően, a dörzsölés és öblítés csak kizárólag a lencse behelyezése előtt szükséges, ezzel is növelve a gázáteresztő/kemény lencseviselő kényelmét.
Kiszerelés: 120 ml


Boston Advance Cleaner
Kemény és oxigén áteresztő, kontaktlencse-tisztító folyadék. Eredeti és egyedi összetétele hatékonyan képes eltávolítani a szennyeződéseket a kontaktlencsékről.
Tulajdonságok:
Láthatóan színezett formula
Gázáteresztő, kemény kontaktlencsékhez
Eltávolítja a lipid- és fehérjelerakódást
Még tökéletesebb öblítő hatás
Napi használata megakadályozza, hogy a lencse felszínén olyan makacs lerakódás halmozódjon fel, mely a gázáteresztő kemény kontaktlencse viselési komfortjának csökkenését eredményezi.
E terméket kifejezetten a Bausch & Lomb Boston ADVANCE Comfort Formula Conditioning  Solution ápolószerrel történő együttes használatra tervezték.
Boston Advance Comfort Formula Conditioning System a legjobb megoldás a gázáteresztő lencsék kétfázisú tisztításához és fertőtlenítéséhez.
A Boston Advance Conditioner és a Boston Advance Cleaner együttes használata könnyen és egyszerűen biztosítja a kontaktlencsék biztonságos és komfortos használatát.
Kiszerelés: 30 ml
Figyelmeztetés! E TERMÉK AZ EMBERI SZEMMEL NEM KERÜLHET KÖZVETLEN KAPCSOLATBA!
E TERMÉK LÁGY KONTAKTLENCSÉVEL NEM HASZNÁLHATÓ!


ReNu MultiPlus Univerzális folyadék
A ReNu MultiPlus univerzális kontaktlencse ápolószer folyamatosan kondicionálja a kontaktlencsék felületét és hosszú ideig megtartja annak nedvességét.
Előnyök:
csíraölő hatékonyságot biztosít a szemet károsító kórokozók széles skálája ellen
fusarium solani elleni hatékonyság
Mindenfajta lágy kontaktlencse ápolására alkalmas.
A ReNu MultiPlus univerzális kontaktlencse ápolószer folyamatosan kondicionálja a lencsék felületét és akár 14 órán át megtartja annak nedvességét.
Kiszerelés: 120 ml, 240 ml, 260 ml


ReNu Multiplus Multi-Purpose
Univerzális tisztító és tároló folyadék. Használható mindenfajta lágy lencséhez.
Bausch & Lomb ReNu MultiPlus Multi-Purpose Solution, az egész napos kényelmes lencseviselésért. A ReNu MultiPlus Solution egyedi formulájának köszönhetően hatékonyan tisztítja és öblíti le a kontaktlencséket.
A Poloxamine eltávolítja a lipideket és a környezetből odakerült szennyeződéseket, egyben növeli a lencsék nedvességét.
A Hydranate eltávolítja a napi viselés során felrakódott fehérjéket.
A Dymed elpusztítja a lencsén található a mikroorganizmusokat.
Kiszerelés: 360 ml


Options Multi
Univerzális tisztító és tároló folyadék, érzékeny szemre is. Használható mindenfajta lágy lencséhez.
Kiszerelés: 100 ml, 360 ml


Delta keménylencse tisztító
Két komponensű termékcsalád, amely a kemény és gázáteresztő kontaktlencsék megfelelő higiéniáját és komfortos viselését biztosítja. Ez a két komponens a Delta Plus tároló és Delta tisztító.
Három funkciót egyesít: fertőtlenít, tárol, nedvesít. Tartalmaz továbbá PVP-t, valamint nedvesítő adalékot, ami kiváló kenőhatást nyújt, és fokozza a viselés kényelmét.
A Delta Tisztító eltávolítja a kontaktlencsén keletkezett depozitumokat, továbbá mikrobaellenes hatással rendelkezik. Ez a tisztító nem szemcsés anyagokból készül, remek tisztító hatása mellett kiküszöböli a lencse rongálási kockázatát, illetve optikai paramétereinek megváltozását. Megerősített fertőtlenítő hatása biztonságos és steril terméket szavatol felhasználói számára.
Tartósítószert nem tartalmaz, közvetlenül szembe nem kerülhet! Kíméletes és egyben hatékony tisztítás a kemény és gázáteresztő lencséknél is.
Kiszerelés: 20 ml


Delta Plus keménylencse tároló
Két komponensű termékcsalád, amely a kemény és gázáteresztő kontaktlencsék megfelelő higiéniáját és komfortos viselését biztosítja. Ez a két komponens a Delta Plus tároló és Delta tisztító.
Három funkciót egyesít: fertőtlenít, tárol, nedvesít. Tartalmaz továbbá PVP-t, valamint nedvesítő adalékot, ami kiváló kenőhatást nyújt, és fokozza a viselés kényelmét.
A Delta Tisztító eltávolítja a kontaktlencsén keletkezett depozitumokat, továbbá mikrobaellenes hatással rendelkezik. Ez a tisztító nem szemcsés anyagokból készül, remek tisztító hatása mellett kiküszöböli a lencse rongálási kockázatát, illetve optikai paramétereinek megváltozását. Megerősített fertőtlenítő hatása biztonságos és steril terméket szavatol felhasználói számára.
Tartósítószert nem tartalmaz, közvetlenül szembe nem kerülhet! Kíméletes és egyben hatékony tisztítás a kemény és gázáteresztő lencséknél is.
Kiszerelés: 110 ml


All in One Light
A lágy kontaktlencsét viselő páciensek számára az All In One Light még mindig az egyik leghatékonyabb, hagyományos fehérjeoldós ápolószer.
Jellemzők:
Egyflakonos, többfunkciós ápolószer, lágy kontaktlencséhez.
Tisztít, fertőtlenít, tárol, öblít, nedvesít, eltávolítja a lerakódott fehérjét, lipideket, kalciumot.
Bizonyított hatás az Acanthaemoba ellen
Kiváló antibakteriális hatás
Minimális érzékenységi reakció
Ajánlott az érzékeny szemű kontaktlencsét viselő pácienseknek is
Kiszerelés: 100 ml, 250 ml, 380 ml


Comfort Vue
Szemcsepp tartalmú többfunkciós ápolószer lágy kontaktlencséhez.
A termék Sterisoft-ot tartalmaz, amely kiváló kombinációja a komfortérzést és nedvesítést elősegítő vegyületeknek.
A ComfortVue-t azoknak a pácienseknek fejlesztették ki, akiknek a kontaktlencse-viselés során a nap vége felé a lencsék kiszáradása okozott problémát.
Előnyök:
Segít megelőzni a lencsék kiszáradását, és egyben megvédi a lencséket a lerakódásokkal szemben
Kiváló hatékonyság a baktériumok ellen
Megnövelt fehérjeoldó hatása kitűnő eredménnyel távolítja el a lerakódásokat.
Használható a lencsék tisztítására, tárolására, öblítésre, fehérje-lerakódások eltávolítására, illetve a kontaktlencse nedvesen tartására
Hosszan tartó napi viselés esetén a kedvezőbb komfortérzés elérése érdekében, napi egy alkalommal a kontaktlencséket célszerű leöblíteni ComfortVue-val, majd ezután visszahelyezni a lencséket a szemre.
Kiszerelés: 100 ml, 250 ml, 380 ml


CyClean
Egy egyedülállóan új ápolószer a Sauflontól, amellyel elkerülhető a kontaktlencsék közvetlen kézi tisztítása, így a lencseápolás biztonságosabb, és könnyebb, mint valaha.
Az ápolószer Biopol tartalma egy olyan egyedülálló kombinációja az aktív összetevőknek, amivel még hatékonyabbá válik a tisztítás, a fertőtlenítés, az acanthamoeba-ellenes hatás.
A CyClean tároló tok csavargatása egy olyan örvénylő folyamatot generál, amely tökéletesen megtisztítja a lencse teljes felületét, így elkerülhető a hagyományos tisztítási folyamat minden nehézsége és a lencse rongálódása.
Az ezüstionos bevonat segít megakadályozni a szennyeződések és fertőzések lerakódását a tok belső felületére, így fokozottabb védelmet biztosít a lencse számára.
Ajánlott tárolási idő 4 óra.
A Biopol tartalmú ápolószer síkosítja és nedvesíti a lencse felületét, ezért kivételes komfortérzetet biztosít, növelve a páciens elégedettségét, és csökkentve azok számát, akik túlérzékenység miatt nem viselhetnek kontaktlencsét.
Kiszerelés: 100 ml, 250 ml, 380 ml


Synergie
A tartósítószer-mentes ápolószer előnye, hogy az ápolószerből nem kerülhet semmilyen lerakódás a lencse felszínére, illetve annak szerkezetébe nem épülhet be. Ez kiemelt jelentőségű a szilikon-hidrogél alapanyagok esetében.
A Synerginek három felszínt kezelő összetevője van, egy nedvesítő, egy komfortérzetet biztosító és egy lubrikáns összetevő biztosítja a magas minőséget.
Az OxipolTM egy szinergikus kombinációja a tisztító, fertőtlenítő és nedvesítő összetevőknek.
A tisztító összetevő zsír-specifikus, de egyben a fehérje eltávolítását is lehetővé teszi a tisztítás, öblítés és tárolás folyamata során.
A tisztítás és az öblítés a tökéletes higiénia biztosítása érdekében szükséges.
A fertőtlenítő összetevő az ápolószerben egy stabil oxo-klorit komplexként van jelen, amely így ártalmatlan a szemre.
Ez a vegyület oxigénné, sóvá és vízzé bomlik a fertőtlenítés ideje alatt, és a szemre kerülve is.
A Synergie kitűnően hatékony az összes szemet veszélyeztető fertőzéssel szemben.
Az Oxipol-ban található kenőanyag biztosítja, hogy a lencse felülete még hatékonyabban felvegye a nedvességet, ezáltal megkönnyítve a felhelyezés komfortosságát.
A klinikailag is bizonyított, viszkozitást növelő összetevő, a HPMC hozzáadása biztosítja a lencseviselés során az egész napos kényelmet.
Kifejezetten érzékeny szeműeknek is ajánlható. Egy biztonságos, antiallergén ápolószer, amellyel a nap során újra-nedvesíthető a lencse. Ez lehetővé teszi, hogy a lencse kényelmes maradjon a maximális viselési időtartam alatt.
Kiszerelés: 60 ml, 250 ml, 380 ml


Saline
Tartósítószer-mentes sóoldat mindenfajta kontaktlencséhez.
Használható a kontaktlencsék nedvesítésére, és a tisztítási folyamat után történő öblítésre.
A tisztítás után Saline-nal való öblítés semlegesíti az ápolószert és hidratálja a kontaktlencsét, továbbá megkönnyíti a lencsék felhelyezését.
Alkalmazható fehérjeoldó tabletták feloldásához, illetve a kontaktlencse tároló tok öblítésére is.
Kiszerelés: 120 ml


Nedvesítő cseppek

Systane nedvesítő szemcsepp
Azonnal és tartósan orvosolja a szemszárazság kellemetlen tüneteit.
A megfelelő mennyiségben és összetételben termelődő könny igen fontos szerepet játszik a tiszta látás fenntartásában. A könnyréteg állandóan nedvesen tartja  a szem felszínét, megóvja a különböző eredetű fertőzésektől, lemossa a szemre tapadt szennyeződéseket és táplálja a szem egyes szöveteit.
A nem megfelelő összetételben és hiányosan termelődő könny igen sok kellemetlen panaszt okozhat: fáradékony, érzékeny, vörös szem; égető, viszkető érzés; homályos látás; túlérzékenység huzatra, fényre, szennyezett levegőre.
A Systane szemcsepp megszünteti a felsorolt panaszokat, mivel pótolja és stabilizálja a könnyet. Különleges, egyedülálló összetétele és hatása folytán láthatatlan, gél állagú védőréteget képez a szem felszínén, ezáltal hosszantartó komfortérzetet biztosít.
Használja a Systane nedvesítő szemcseppet naponta szemszárazságának mértéke szerint!
Klinikai vizsgálatok bizonyították, hogy a SYSTANE hatékonyabbnak bizonyult más műkönnyeknél a reggeli és esti szemszárazság-érzet és az úgynevezett idegentest érzés enyhítésében.
Használja kemény kontaktlencséhez, vagy kontaktlencse nélkül, a szemszárazság enyhítésére.
Felbontástól számított 6 hónapig felhasználható.
Kiszerelés: 10 ml


Systane BALANCE
A gyulladt és érzékeny szem könnyítésére fejlesztették ki, hogy a mindennapok jobbak legyenek.
Következő tünetekre:
Fokozott könnypárolgás
Ébredéskor és a reggeli órákban jelentkező panaszok
Könnyező, égő szem
Gyakoribb szemhéjszéli gyulladás
Előnyök:
A könny lipid rétegének azonnali és tartós helyreállítása
A könnypárolgás megakadályozása
Olajos emulzió
Felbontástól számított 6 hónapig felhasználható.
Kiszerelés: 10 ml


Systane Gel Drops
Lubrikáló szemgél nappal és éjszaka során a szemszárazság okozta közepesen súlyos és súlyos tünetek kezelésére alkalmazható. A készítmény kifejezetten a szemfelszín lubrikálására és helyreállítására szolgál, illetve védelmet nyújt a szemfelszín további károsodása ellen. Gélszerű védőpajzsot képez a szem felszínén. Kiegészítő terápiája lehet a Systane ULTRA és Systane BALANCE szemcseppeknek, amikor extra védelemre van szükség.
Következő tünetekre:
Mérsékelten súlyos és súlyos szemszárazság;
Krónikus gyulladt, károsodott, hámsérült szem
Pislogás és kontaktlencse viselés során bekövetkező hámsérülések
Előnyök:
Intenzív védelem éjjel-nappal; Cseppenthető gél form
Kombinálható a többi Systane készítménnyel. Felbontástól számított 3 hónapig felhasználható.
Kiszerelés: 10 ml


Systane ULTRA nedvesítő szemcsepp
Egy olyan továbbfejlesztett nedvesítő szemcsepp, amely a szemfelszín kiterjesztett védelme mellett panaszainak is azonnali és hosszan tartó enyhülést biztosít. Rendelkezik a gélek hosszantartó hatásával, azonban nem okoz homályos látást. Használja a Systane Ultra nedvesítő cseppet naponta, szemszárazságának mértéke alapján kontaktlencséjével is.
Következő tünetekre:
Szúró szemre; Égő szemre; Fáradt szemre; Érzékeny szemre; Délután, esti órákban jelentkező panaszok.
Kontaktlencse nélkül, vagy kemény kontaktlencséhez és lágy kontaktlencséhez is használható nedvesítő csepp.
Előnyei:
Hosszantartó védelem; Kontaktlencsével együtt is használható; Azonnali komfortérzet; Megtartott látásélesség; Fokozott lubrikálás
Felbontástól számított 6 hónapig felhasználható.
Kiszerelés: 3 ml, 10 ml


Systane Ultra UD szemcsepp
A Systane Ultra UD fokozott védelmével kevesebb megszakítással hordhatja kontaktlencséit.
Száraz szemre ajánlott. A Systane Ultra szemcsepp hatékony terápiát kínál, és egyedülállóan intelligens formulájának köszönhetően kiterjesztett védelmet nyújt szemeinek.
Tartósítószermentes, ezért az irritált szemet is kíméletesen nyugtatja. Felbontást követően azonnal felhasználandó.
Kiszerelés: 30 x 0,7 ml fiolákban.


Aquify szemcsepp – műkönny
Tartós hatású komfort csepp.
Előnyei:
A pislogás aktiválja az egyedi összetevőket, nedvességet, kényelmet és frissességet nyújtva.
Speciális összetevők a hosszantartó kontaktlencsekomfort érdekében.
Szuper nedvesítő és kenőhatás a szem felszínén.
Friss érzés minden pislantásnál.
Tartósítószermentes.
Minden kontaktlencse típushoz.
A pislogás – aktivált AQuify hatása a hosszan tartó könnyfilm megtartásból és a speciális összetevőkből adódik. Mindegyik pislogással valósággal megfürdeti a szemet egy nedvesítő és kenő hatású folyadékban.
Maximális kontaktlencse komfort. Amint ön becseppenti a szemébe, az AQuify a kényelem egy teljesen új szintjét szolgáltatja a szem kényes felszínén. Tovább marad a szemben, kontaktlencsék tovább maradnak kényelmesek és nedvesek.
Kiszerelés: 10 ml


Baush&Lomb nedvesítő csepp – műkönny
Lágy, kemény és oxigénáteresztő kontaktlencsékhez egyaránt használható nedvesítőcsepp, a komfortérzet növeléséhez.
Akár napi, akár havi cseréjű vagy kiterjesztett viselésű kontaktlencsékhez is használható.
Ha kiterjesztett viselésű kontaktlencsét, hatékonyan nedvesíti a kontaktlencsét ébredéskor, ezáltal segíti a kényelemérzet helyreállítását.
Megszünteti a por, vagy bármilyen szennyező anyag okozta irritációt.
Csökkenti a fáradtságérzetet és a szem kiszáradását.
Kiszerelés: 15 ml


Comfort Drops szemcsepp
Lubrikáns, nedvesítő csepp a kontaktlencse-viselők komfortérzetének növelésére.
A készítmény alkalmas a por, a pollenek a levegőszennyeződés vagy hosszantartó számítógépes munka okozta szem irritáció enyhítésére.
Csökkenti a fáradtságérzetet és a szem kiszáradását.
Kiszerelés: 20 ml

Hozzászólások lezárva.