Polarizált és színezett lencsék

Polarizált napszemüveglencsék

Minden szabadban folytatott tevékenységet jobb kedvvel végzünk, ha közben szépen süt a nap. Azonban a napfény akár akadályozhat is minket, amikor vakítva verődik vissza olyan felületekről, mint az üveg, a hó vagy a nedves úttest.

E kellemetlenség kiküszöbölésére fejlesztették ki a polarizált lencséket. Ezek a vékony és könnyű lencsék megszüntetik a visszaverődő fény vakító hatását, miközben kontrasztos látást biztosítanak, és védelmet nyújtanak a káros UV sugárzás ellen. Polarizált lencsével nem zavarja Önt többé a visszaverődő fény kellemetlen ragyogása.

A polarizált alapanyagból készülő lencséknek két előnyös tulajdonsága van: Kiválóan alkalmasak napszemüvegnek, valamint semlegesítik a vizes úttestről, vízfelszínről és hóról visszaverődő csillogást. Az utóbbi, vagyis a ragyogás megszüntetésével a látás kontrasztosabb, így Ön nyugodtan élvezheti a vízparti napsütést, és akár még a halakat is láthatja a víz alatt. Röviden, a polarizált lencsékkel még élvezetesebbé válik az élet.

Irritált és fáradt szemek

A fény természetéből adódóan, különösen vízszintes irányú fénysugarak zavaró és vakító ragyogást okoznak, ami miatt nem látunk jól, vagy nem tudjuk megkülönböztetni a színeket. Ezen kívül, pedig az irritáció miatt a szem, különösen a fényérzéken szem hamarabb elfárad. A hagyományos napszemüvegek nem jelentenek megoldást, mert azok csupán sötétítenek, így a színek nem különülnek el élesen, valamint a ragyogást sem szűntetik meg.

A polarizált lencséket úgy fejlesztették ki, hogy azok kiszűrjék a vízszintes fénynyalábokat, és csak azokat engedjék át, melyeket a szem képes kényelmesen feldolgozni. Ennek eredményeként biztosított a komfortos és kontrasztos látás, a 100% UV sugárzás elleni védelem, mely biztonságot nyújt számos napi tevékenység során.

A Hoya polarizált lencséi:

 • megszűntetik a csillogást, így az Ön szeme nem fárad el gyorsan
 • maximális UV sugárzás elleni védelmet nyújtanak
 • lényegesen kontrasztosabb látást biztosítanak
 • különösen ideálisak azoknak, akik szeme fényérzékeny
A Hoya polarizált lencséi minden szabadtéri tevékenységhez ideálisak:

 • nedves úttesten való vezetéshez
 • téli sportokhoz
 • vízi sportokhoz
 • strandoláshoz
 • horgászáshoz
 • túrázáshoz és kerékpározáshoz
 • a polarizált lencsék vezetés közben is kiválóak. A nedves útról visszaverődő fény vakító csillogása fárasztja a szemet, és balesetveszélyes helyzeteket okozhat.

Szín, típus, keret: Az Ön választása

A Hoya polarizált lencséi számos napszemüveg árnyalatban hozzáférhetők: világosbarna, barna, American Grey és szürke.

A szürke árnyalatokat vízi sportokhoz ajánljuk, mivel tompítják a visszaverődő fény „élességét”. Maximális védelmet nyújtanak az UV sugárzás ellen a téli sportok űzésére alkalmas magaslati területeken, valamint kontrasztos látást biztosítanak.

A barna és szürke lencsék különösen alkalmasak esős napokon való vezetéshez, mert megszűntetik az úttesten az eső okozta tükröződést.

Mind egyfókuszú, mind progresszív változatban hozzáférhetőek, és fúrt keretbe is illeszthetők.

Színezett lencsék

A lencséket színezhetik praktikus okokból, vagy azért, hogy divatosak legyenek. Bármi is legyen az ok, a színek széles választékát kínáljuk Önnek.

A Hoya színkínálatában szerepelnek az egyszerű színezések és a speciális színezések is, melyeket speciális tevékenységekhez pl. számítógépes munkavégzéshez, sportoláshoz vagy vezetéshez ajánlunk.

 

A Hoya színezett lencsekínálata:

 • Spectrum Sphere – Alap színkínálat, mely 25 különböző színt, finom árnyalatot, valamint további 15 átmenetes színt tartalmaz. Az alapszín kínálatba tartozik a barna, a szürke, a zöld, a kék, a rosé valamint az American Grey színek árnyalatai és egyes színek napvédő árnyalata is.
 • Fashion Sphere
 • Special Sphere
 • Office Sphere – Az Office színezéssel ellátott műanyag szemüveglencséket első sorban monitor előtt végzett munkához ajánljuk, de ezek a speciális színezések kiválóan alkalmazhatóak minden mesterséges megvilágításnál történő munkavégzés során felmerülő kontrasztcsökkentő behatások korrigálására is. Anyagában színezett, kellemesen lágy, bőrszínnel harmonizáló színezés.
 • Dynamic Sphere – Polarizált lencsék világosbarna, barna, American Grey és szürke napszemüveg árnyalatokban.

Hozzászólások lezárva.