Hi-Vision LongLife BlueControl

Extra kényelem a digitális világban

 

A BlueControl felületkezeléssel ellátott Hoya szemüveglencsék különleges kényelmet biztosítanak viselőjüknek – amellett, hogy rendkívül karcállóak, vízlepergetőek, por- és szennyeződés taszítóak, még a digitális eszközök képernyője által kibocsátott kék fényt is semlegesítik.

A fentieknek köszönhetően a BlueControl tükröződéscsökkentő felületkezeléssel készülő szemüveglencsék rendkívül hosszú életűek lesznek, és extra kényelmet nyújtanak majd Önnek – még a digitális eszközök használata közben is!


Digitális korszak

A mai modern világban egyre nagyobb szerepet töltenek be a digitális készülékek (LCD és LED számítógépek, TV képernyők, okostelefonok, táblagépek és GPS készülékek): reggeltől estig különböző digitális eszközök használatával töltjük a napjainkat, munkában csakúgy, mint otthon, pihenés közben. Gondoljunk csak a TV készülékekre, táblagépekre…

Mivel a legtöbb digitális eszközt közvetlen közelről használjuk, szemünk szinte folyamatosan ki van téve a digitális eszközök képernyője által kibocsátott fénynek, és emellett még folyamatosan váltania is kell a különböző képek, szövegek, illusztrációk és vizuális effektek között.


A kék fény „sötét oldala”

A digitális eszközök használata közben és/vagy közvetlenül azt követően sokan tapasztalják a következő tüneteket:

 • piros szemek, irritáció
 • szemszárazság
 • homályos látás
 • szemfáradtság
 • fejfájás
 • álmatlanság

E tünetek nagy részét a kék fény (high energy visible light) okolható, amelyet a digitális eszközök bocsátanak ki. Bár a kék fény önmagában természetes jelenségnek számít – a napfény is tartalmaz kék fényt, illetve segít, hogy ébren maradjunk – túlzott mennyiségben mellékhatásokat eredményezhet.


Segítünk jó állapotban tartani szemeit

A Hoya legújabb forradalmi felületkezelése azért kapta a BlueControl nevet, mert képes semlegesíteni a digitális eszközök képernyője által kibocsátott kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemirritáció kialakulását.

A BlueControl felületkezelés csökkenti a ragyogást és nyugodt, kényelmes, illetve kontrasztosabb látást biztosít viselőjének, aki a képernyőn megjelenő színeket természetesebbnek és élénkebbnek látja majd.

Azon kívül, hogy védelmet biztosít a kék fény káros mellékhatásaival szemben, a BlueControl réteg a piacon jelenleg kapható legkarcállóbb felületkezelés is egyben, és vízlepergető, por- és szennyeződés taszító, tükröződéscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Előnyei:

 • semlegesíti a kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását
 • csökkenti a ragyogást, így nyugodt látást biztosít
 • kontrasztosabb látást, ezáltal természetesebb színérzékelést biztosít
 • mindezekhez adódik még a Hi-Vision LongLife* minden előnye

*A BlueControl a világ legellenállóbb felületkezelésével, a Hi-Vision LongLife tükröződéscsökkentő réteggel kombinálva elérhető.


Praktikus tanácsok szeme megóvásához

Az alábbiakban leírunk pár praktikus tanácsot, amelyek segíthetnek egészséges állapotban tartani szemeit a digitális eszközök használata közben:

 • Számítógépe monitorját vagy TV készülékét helyezze közvetlenül maga elé, kicsivel szemmagasság alá úgy, hogy a szeme és a készülék által bezárt szög ne haladja meg a 35 fokot.
 • Mindig legyen megfelelő távolság a szeme és a képernyő között; számítógépek és laptopok esetében az a legjobb, ha a képernyő kartávolságra van Öntől.
 • A kézben fogható digitális készülékeket (pl. okostelefon, táblagép) is tartsa a szemétől biztos távolságra és szemmagasság alatt.
 • Kerülje a ragyogást: tisztítsa rendszeresen számítógépe monitorját, mérsékelje a világítást, kerülje az erős fényt.
 • Pislogjon gyakrabban, így elkerülheti a szemszárazság kialakulását és segíthet szemének az újrafókuszálásban.
 • Tartson rendszeresen rövid szüneteket, amelyek során nem a képernyőt nézi.

 

Hoya garancia

A Hoya a HI-Vision LongLife BlueControl felületkezeléssel ellátott szemüveglencsék esetében 3 év garanciát nyújt a szemüveglencsén található rétegre vonatkozóan. Amennyiben a réteg állapota rendeltetésszerű használat mellett, a garanciális időn belül minőségileg kifogásolhatóvá válik, akkor Ön rajtunk keresztül kicseréltetheti szemüveglencséit megegyező korrekciós értékben!

A garanciával és a BlueControl lencsékkel kapcsolatos további részletekről kérjük, érdeklődjön üzletünkben!

Hozzászólások lezárva.